Kako poteka globinsko čiščenje avtomobila?

0

Globinsko čiščenje sodi med kemične vrste čiščenja. Gre za poseben postopek, s pomočjo katerega lahko na točno določenih predelih odstranimo bakterije in vonjave. S tako vrsto čiščenja si zagotovimo boljše počutje in trajnejšo kakovost materialov.

Ker je globinsko čiščenje priljubljeno tudi pri čiščenju notranjosti naših jeklenih konjičkov, vam bomo v nadaljevanju zaupali, kdaj se omenjena vrsta čiščenja priporoča ter kako poteka. Pokukali smo tudi na trg in ugotovili, koliko nas takšno opravilo lahko stane.

Kdaj se priporoča globinsko čiščenje avtomobila?

Globinsko čiščenje avtomobila je priporočljivo opraviti vsaj enkrat na leto, še posebej pa takrat, ko je umazanija v notranjosti avtomobila vidna. Mnogi se globinskega čiščenja lotijo, ker želijo podaljšati dobo kakovosti usnja ali ker se je v tekstilne dele avtomobila naložilo že veliko odmrle kože in las.

Globinskega čiščenja avtomobila se poslužujte pogosteje tudi v primeru, če v njem prevažate svoje hišne ljubljenčke, če v avtu kadite in nenazadnje tudi, če se v njem želite dobro počutiti. V poletnem času pa je priporočljivo zaradi večjega potenja.

Postopek globinskega čiščenja avtomobila

Pri globinskem čiščenju je naprej potrebno temeljito suho posesati sedeže, tla, tepihe, vrata, strop in prtljažnik. Šele nato lahko pričnemo s kemičnim čiščenjem z uporabo posebnih čistil. Zanja je značilno, da vsebujejo specifične komponente za občutljivo čiščenje materialov v avtomobilih. Globinsko se kemično očistijo armatura, volan, menjalnik, sedeži, varnostni pasovi, tepihi, vrata, strop in prtljažnik.

Po opravljenem postopku je avtomobil odišavljen in brez neprijetnih vonjav ter popolnoma čist. Čas trajanja je najbolj odvisen od stopnje umazanije. Če so v njem prisotne mačje ali pasje dlake, je na primer postopek bistveno daljši. V povprečju pa traja od 8 do 12 ur.

Za vas smo preverili cene globinskega čiščenja

Če smo vas s prispevkom morda spodbudili, da boste v kratkem svoj jekleni konjiček odpeljali v svojo priljubljeno avtopralnico in tam opravili globinsko čiščenje, potem je dobro, da ste pred tem seznanjeni tudi z okvirnimi cenami.

Globinsko čiščenje celotne notranjosti avtomobila vas bo stala okoli 150 evrov. Lahko pa se odločite samo za čiščenje nekaterih delov notranjosti avta, na primer sedežev, tal ali stropa. Cene so javne in jih lahko preverite tudi na spletnih straneh podjetij, ki se ukvarjajo s to dejavnostjo.

Četudi boste za globinsko čiščenje avtomobila odšteli kar nekaj denarja, pa vam zagotavljamo, da se boste v njem počutili odlično. Občutki bodo primerljivi s tistimi, ki jih imamo, ko si kupimo popolnoma nov avto.

Deli prispevek

About Author

Primož Krenos

Sem grafični oblikovalec, ki je veselje našel v izdelavi spletnih strani, pisanju vsebin, kreiranju oglasov in učenju programskih jezikov. S pripravo spletnih vsebin se profesionalno ukvarjam že 10 let. Če misliš, da ti lahko kakor koli pomagam, me kontaktiraj prek kontaktnega obrazca.

Komentirajte prispevek