Kaj potrebuje vsak domači mojster?

0

Ste eden izmed tistih, ki radi sami poskrbite za različna popravila v svojem domu in okolici? Potem imate doma zagotovo že zbirko različnega orodja, ki si ga sproti dopolnjujete. Običajno si je tovrstno orodje najlažje priskrbeti v specializirani trgovini, kjer na enem mestu dobite vse za domače mojstre. Če boste s svojo zbirko orodja šele pričeli, pa so se vam najverjetneje že začela zastavljati vprašanja, kaj vse sploh potrebujete.

Izbira orodja je odvisna od znanja in izkušenj

Vsaka hiša ima običajno v svoji okolici vsaj nekaj vrta, zato si je potrebno priskrbeti razne pripomočke oziroma orodja, ki vam bodo prišla prav pri različnih popravilih in vzdrževanju okolice. Ni nujno, da začnete z vrhunsko delovno mizo in profesionalnimi aparati, ampak je dovolj, da si najprej priskrbite osnovno orodje, kot so na primer žaga, dleto, kladivo, izvijač, meter in set žebljev.

Ročno orodje

Osnovno ročno orodje, ki ga potrebuje vsak domači mojster.

Izbira tovrstnega orodja je resnično zelo pestra. Pomembno je, da pred nakupom pomislite na svoje potrebe in seveda na znanje, ki ga imate z rokovanjem z različnimi orodji. Verjetno si ne boste kupovali najbolj profesionalne žage, če niste nikoli delali z njo in nimate dreves, ki bi jih z njo žagali. V tem primeru raje pomislite na nakup ročne žage, ki vam bo prav tako dobro služila, zanjo pa boste odšteli precej manj denarja.

Praktično orodje za v vsako delavnico

In kaj bi morala vsebovati vsaka delavnica? Vsak dober mojster najprej potrebuje ustrezen kovček ali omaro za svoje orodje. Tako bo orodje lično pospravljeno, s čimer boste poskrbeli, da ga ne izgubite ali uničite. V kovček ali omaro torej pospravite drobno orodje, kot so na primer kladivo, žeblji, izvijači, francoski ključi, meter, klešče, razni nastavki ter manjši delovni aparati.

Baterijski vrtalnik

Tudi baterijski vrtalnik je obvezni del domače delavnice.

Za začetek si priskrbite delovne aparate, s katerimi je rokovanje enostavnejše. V to skupino uvrščamo na primer baterijski vrtalnik, izvijač in udarno kladivo. Če pa ste že izkušenejši mojster, v delavnici ne sme manjkati tudi brusilnik, verižna motorna žaga, obodna žaga in varilni aparat. In da bo vaša delavnica vedno čista, si priskrbite še industrijski sesalec.

Deli prispevek

About Author

Primož Krenos

Sem grafični oblikovalec, ki je veselje našel v izdelavi spletnih strani, pisanju vsebin, kreiranju oglasov in učenju programskih jezikov. S pripravo spletnih vsebin se profesionalno ukvarjam že 10 let. Če misliš, da ti lahko kakor koli pomagam, me kontaktiraj prek kontaktnega obrazca.

Komentirajte prispevek