Kako sanitarno vodo ogrevati ceneje?

0

Verjetno nam je vsem dobro znano, kako zelo je potrebno gledati na prav vsak strošek, ki ga imamo v življenju. Ker neradi zapravljamo tam, kjer ni potrebe, in ker zelo radi prihranimo kjerkoli se le da, vas bo razveselil naslednji napotek, kako prihraniti pri ogrevanju sanitarne vode.

Gre za vodo, ki jo potrebujemo vsak dan. Z njo se umivamo, pomivamo itd. Ker je segrevanje te vode z električnim bojlerjem dokaj drago, si seveda vsakdo želi pri tem kaj prihraniti. Če morda tega še niste vedeli, vas bo do največjega prihranka pripeljala uporaba toplotne črpalke za sanitarno vodo.

Koliko lahko prihranim s toplotno črpalko?

Če ste doslej menili, da prihranite največ, ker sanitarno vodo segrevate na pelete, elektriko, plin ali kateri drugi energent, povejmo, da lahko s toplotno črpalko za ogrevanje sanitarne vode prihranite kar do 60 % ali celo več na leto. Kako je to mogoče? Enostavno, saj za svoje delovanje uporablja zgolj okoliški zrak, ki je seveda brezplačen, in nekaj malega električnega toka.

Toplotne črpalke za ogrevanje sanitarne vode Orca

Toplotne črpalke za ogrevanje sanitarne vode Orca

Gre za genialno tehnologijo, ki na eni strani poceni segreva sanitarno vodo, na drugi pa lahko z njo celo ohlajamo kakšen prostor. Dodajmo, da tovrstne toplotne črpalke delujejo tudi do -10 °C vstopnega zraka.

Kaj pa bojler?

Najbolj vas bo razveselila, da so na voljo toplotne črpalke za sanitarno vodo, ki imajo že vgrajen bojler. Seveda se boste pred nakupom posvetovali s prodajalcem, ki vam bo priporočil optimalno toplotno črpalko glede na vaše potrebe. Povsem odvisno je, za kako veliko hišo oziroma kako številčno družino gre.

Prav tako pa lahko črpalko priklopite na obstoječi bojler. Morda ste ravno pred kratkim kupili novega ali pa star odlično deluje, zato ni nobene potrebe, da bi ga zavrgli.

Pri nakupu bodite pozorni na še en precej pomemben del. Izberite toplotno črpalko iz naših logov, za katero bo zagotovljena tudi večja servisna mreža. Načeloma so tovrstne toplotne črpalke izredno zanesljive, a če slučajno potrebujemo pomoč, je vsekakor dobro, da je ta blizu.

Deli prispevek

About Author

Primož Krenos

Sem grafični oblikovalec, ki je veselje našel v izdelavi spletnih strani, pisanju vsebin, kreiranju oglasov in učenju programskih jezikov. S pripravo spletnih vsebin se profesionalno ukvarjam že 10 let. Če misliš, da ti lahko kakor koli pomagam, me kontaktiraj prek kontaktnega obrazca.