Kako se učinkovito pripraviti na republiške teste CPP?

0

Republiški testi CPP so pomemben korak na poti do vozniškega dovoljenja. Ker mora vsak voznik zelo dobro poznati vse cestno prometne predpise, je še kako pomembno, da se na te teste ustrezno pripravite, saj vam bo doseženo znanje zelo koristilo kasneje v samem prometu.

Priprave na CPP izpit so bile nekoč vezane na učenje iz ustrezne knjižne literature, danes pa je z uporabo spleta vse skupaj doseglo višji nivo. K sreči to pomeni, da je učenje hitrejše, saj so potrebne informacije vedno na dosegu rok. Še prav posebej pa so dobrodošle spletne strani z namensko vsebino, kjer lahko svoje trenutno znanje tudi preizkusite.

Interaktivno učenje CPP

Kot rečeno je prihod interneta olajšal mnoge reči, k sreči pa zraven sodijo tudi priprave na opravljanje CPP. Tako je tudi v tem primeru, kjer se lahko z online CPP testi precej bolje in hitreje pripravite na opravljanje teoretičnega dela vozniškega izpita. Če je bilo še pred leti možno učenje zgolj iz knjig ali kakšnih bledih fotokopij, pa je danes to precej bolj interaktivno.

Ne le, da za pravilne ali napačne odgovore izveste takoj po odgovoru na zadnje vprašanje, na voljo so tudi zelo jasni prikazi določenih zahtevnih situacij v prometu. Na tem mestu bi omenili 3D animacije, s pomočjo katerih ni več nobene možnosti, da bi neko situacijo na cesti razumeli narobe, pa čeprav bo ta še tako dvoumna.

Komplet za vozniški izpit

Komplet za vozniški izpit (vozniski-izpit.com)

Zelo jasne animacije so prikazane s pomočjo video predvajalnika in ustrezno podnaslovljene s samim opisom prikaza in razlago določenega cestno prometnega predpisa. Če ste torej v kakšni literaturi ali morda kar na cesti videli določeno situacijo, za katero niste bili prepričani, kdaj je neko vozilo v prednosti, boste s pomočjo omenjenih animacij vsekakor na jasnem z vsem potrebnim.

Koliko časa trajajo predavanja za CPP?

Če vzamemo za primer opravljanje CPP izpita za motorna vozila kategorije B (osebni avtomobil), predavanja trajajo 6 dni, in sicer na naslednji način:

  • 4 dnevi, ki obsegajo 16 pedagoških ur v obliki splošnega dela,
  • 2 dneva, ki obsegata 8 pedagoških ur v obliki dodatnega dela.

V tem času se boste spoznali z vsemi potrebnimi informacijami za uspešno opravljanje teoretičnega dela vozniškega izpita in boste pripravljeni na prve praktične ure za volanom avtomobila. Lahko pa šola vožnje v to predavanje vključi tudi online CPP teste.

Kdaj lahko pričnem z opravljanjem vozniškega izpita?

Znano je, da mladina dokaj hitro začuti potrebo po tem, da bi opravila vse potrebno za vozniški izpit. Tako ni nič kaj presenetljivo, da se prve želje po izpitu pri mladih pojavijo takoj, ko dosežejo zakonsko podlago za opravljanje le tega. V naši državi zakonodaja pravi, da se lahko seznanjanje s CPP – cestno prometnimi predpisi, prvo pomočjo in prvimi urami vožnje prične s 16 leti. Je pa ta starostna meja določena zgolj na vožnjo s spremljevalcem.

To pomeni, da lahko po zaključenem programu usposabljanja oseba, starejša od 16 let, a mlajša od 18, vozi zgolj v primeru, da ima ob sebi uradno prijavljenega spremljevalca in na vozilu ustrezno nameščeno zeleno L tablico. Za samostojno vožnjo pa je potrebno izpit opraviti po dopolnjenem 18. letu starosti.

Deli prispevek

About Author

Primož Krenos

Sem grafični oblikovalec, ki je veselje našel v izdelavi spletnih strani, pisanju vsebin, kreiranju oglasov in učenju programskih jezikov. S pripravo spletnih vsebin se profesionalno ukvarjam že 10 let. Če misliš, da ti lahko kakor koli pomagam, me kontaktiraj prek kontaktnega obrazca.