Nakupovanje darila za rojstni dan v zadnjem trenutku

0

Vedno znova se zalotim, da za nakupovanje darila za rojstni dan izberem napačen trenutek. Kako je vendar to mogoče, saj sem na praznovanja povabljen pravočasno, da ne rečem, da marsikdo organizira rojstni dan že daleč vnaprej in pošilja vabila že toliko prej, da se že bojim, da bom pozabil na dan, ko pride. In ni hujšega kot kupovati darilo v zadnjem trenutku.

Ugodne ponudbe, ki jih lahko dobim preko spleta, praktično odpadejo, razen če najdem takšno spletno trgovino, ki je sposobna artikel poslati še isti dan in ga lahko prejmem jutri. Takšna rešitev je res odlična, saj dobim na spletu veliko dobrih idej, hitro lahko navigiram z miško po zaslonu, pregledujem izdelke in jih zmečem v virtualno košarico. Od tam se prekopirajo na seznam izdelkov, ki jih naročam, in že jih nekdo pregleda, zapakira v paket ter pošlje s hitro dostavno službo ali pošto. In jutri so pri meni, ne da bi se mi bilo potrebno obuti v čevlje in oditi v nakupovanje po trgovskih centrih, prehoditi kilometre po hodnikih trgovin in z avtom obtičati v gneči na cesti.

Posrečena in neposrečena darila

Večina ljudi se največkrat sprašuje, kaj bi pravzaprav kupila za darilo. Darila za rojstni dan niso nekaj, kar bi kupovali na zalogo, razen denimo za otroke. Če ste kupili kakšne kocke, sestavljanke ali kaj podobnega, bo slej ko prej to prišlo prav enemu od otrok, ki jih poznate in jih boste morali obdarovati. Vnaprej ne morete denimo kupiti sladkarij, saj se pokvarijo. Enako velja za večino drugih vrst živil, saj imajo tudi kvalitetna piva svoj rok uporabe. Manj tvegano je takšno nakupovanje takrat, ko govorimo o vinu ali žganih pijačah. To so izdelki, ki se težje pokvarijo in imajo daljši rok trajanja.

Lesene kocke

Lesene kocke so za marsikoga povsem primerno darilo.

Potem so tu še bolj ali manj neprimerna darila. Če boste ženski kupili za rojstni dan metlo, bo to morda neposrečena šala ali pa se ji boste celo zamerili. Pri darilu res ne gre razmišljati v smeri »saj to je praktično in vsakdo rabi«. Seveda, saj vsakdo rabi tudi štruco kruha, pa tega gotovo ne boste kupovali za darilo. Tudi sesalnik za prah in vrtalni stroj nista primerni darili. Gre nekako za občutek, da bi radi človeka porinili v neko delo. Takšno darilo pa lahko izpade odlično v izjemnih primerih. Če je na primer vaš prijatelj modelar in ga dobro poznate ter veste, da pogosto uporablja za vrtanje lukenj precizni vrtalni stroj, a se mu je ta pokvaril, bo verjetno vesel, če mu boste kupili novega. Tega ne bo povezoval z delom, ampak s hobijem, torej posledično z užitkom. Zato bo darilo vsekakor primerno.

Darila za rojstni dan naj se torej ne kupujejo v zadnjem trenutku, hkrati pa naj bodo takšna, da bodo ponudila užitek in veselje. Kupite nekaj, kar si oseba želi, in ne nekaj, kar pač vi mislite, da ji bo prišlo prav.

Deli prispevek

About Author

Primož Krenos

Sem grafični oblikovalec, ki je veselje našel v izdelavi spletnih strani, pisanju vsebin, kreiranju oglasov in učenju programskih jezikov. S pripravo spletnih vsebin se profesionalno ukvarjam že 10 let. Če misliš, da ti lahko kakor koli pomagam, me kontaktiraj prek kontaktnega obrazca.

Komentirajte prispevek