Otroška svetila za male in velike otroke

0

Otroci obožujejo vse mogoče igračke, vendar pa tudi druge reči, samo da je nekaj drugačnega in povezanega z njihovimi junaki ali pravljičnimi motivi. Tako so tudi otroška svetila lahko nekaj, kar jim je zanimivo in kar bodo raje imeli v svoji sobi, kajti prinašajo jim del pravljičnega sveta.

Otroška svetila so pravzaprav povsem navadna svetila, ki pa so malenkostno drugače oblikovana. Z nekaj več domišljije in otroškim pogledom so oblikovalci v zadnjih letih uspeli narediti veliko različnih vrst svetil, ki v obliki risanih junakov, gusarskih ladij, sončkov, lunic in še marsičesa drugega svetijo po sobah vaših otrok.

Vedno pazite na varnost in kvaliteto

Otroška svetila morajo biti v prvi vrsti varno narejena, in čeprav so različnih in pogosto veliko manj konvencionalnih oblik, morajo biti hkrati tudi praktična za uporabo Omogočati morajo, da vanje vstavljate popolnoma običajne žarnice, kakršne lahko uporabljate tudi v drugih svetilih. Tudi za otroška svetila so primerne LED žarnice, seveda pa izberite takšno žarnico, ki sveti s toplo svetlobo, kajti otroci ob svoji lučki radi listajo po slikanicah, lepijo sličice v album, prebirajo otroške povesti in se igrajo s svojimi najljubšimi kockami.

Namizna otroška svetila

Vse opisane reči so otrokom nadvse ljube, potrebujejo pa koncentracijo in dovolj kvalitetno svetlobo, da si na dolgi rok ne bodo pokvarili oči. Predvsem pri svetlobi je staršem pogosto težko razložiti, da so oči nekaj izjemno dragocenega, nekaj po kar ne morete zaviti v supermarket in prositi za en nov par. Ko se vid pokvari, bo imel otrok dolgoročno posledice, te pa nikakor niso prijetne, zato vedno poskrbite, da bodo otroška svetila na pravih mestih v sobi, da bodo pravilno osvetljevala prostor, da si otrok ne bo z glavo delal sence, ko bo sedel za pisalno mizo in podobno. Vsi ti faktorji so izjemno pomembni in jih je potrebno upoštevati, ko načrtujemo lokacijo pohištva v otroški sobi in seveda še posebej takrat, ko boste otroška svetila nameščali na svoja mesta v prostoru.

Spremenite prostor in mu vlijte otroški duh

Namizno svetiloOtroška svetila se lahko uporabljajo tudi v drugih prostorih in ne samo v otroški sobi. Če želite malčka navdušiti, da bo raje z vami odhajal na vikend v hribe, mu namestite takšno lučko tudi v enega od prostorov v tej nepremičnini. Vaše dejanje bo imelo takoj pozitivne posledice in otrok se bo tja raje odpravljal.

Enako lahko storite v garaži ali delavnici, kjer ste otroku namenili njegov delovni kotiček, kjer se lahko morda tudi igra ali dela naloge takrat, ko imate vi nujno za narisati kak načrt. Otrok se bo v takšnem delovnem prostoru nadvse dolgočasil, a s povsem svojo lučko se mu bo zdelo čudovito, da ima svoj kotiček in tja bo raje zahajal in vas pustil med delom pri miru.

Deli prispevek

About Author

Primož Krenos

Sem grafični oblikovalec, ki je veselje našel v izdelavi spletnih strani, pisanju vsebin, kreiranju oglasov in učenju programskih jezikov. S pripravo spletnih vsebin se profesionalno ukvarjam že 10 let. Če misliš, da ti lahko kakor koli pomagam, me kontaktiraj prek kontaktnega obrazca.

Komentirajte prispevek