Kako izbrati sanjsko jedilno mizo?

0

Jedilne mize so že od nekdaj glavna žariščna točka v celotni hiši. Za njimi jemo, se pogovarjamo, delimo ideje in spoznavamo nove ljudi. Nakup kuhinjske mize je po navadi enkratno opravilo, saj z izbrano mizo ostanemo za dolgo časa. Primerne jedilne mize so čvrste, imajo veliko prostora, dobro izgledajo v vsakem prostoru in ko za njimi sedimo, se počutimo dobro.

V tem prispevku bi vam radi predstavili nekaj predlogov, ko se odpravljate po nakupih za svojo sanjsko jedilno mizo.

Izberite mizo, narejeno iz kakovostnih materialov

Ker so jedilne mize vedno točka aktivnosti, je dobro imeti tako, ki bo vzdržala vsakodnevno obrabo. Mize, narejene iz močnega lesa, kamna ali umetnih materialov, bodo zdržale več desetletij uporabe in neprevidnega ravnanja. Lahko pa si seveda izberete mizo iz stekla, ki ima to prednost, da izgleda sodobno v vsakem prostoru, vendar boste pri njeni uporabi morali biti bolj pazljivi.

Lesene mize

Mize, izdelane iz masovnega lesa, bodo popestrile prostor in mu dodale tisti »domači« občutek. Poleg tega bodo vse praske in odrgnine, ki jih boste morda pustili na mizi, sčasoma postale del oblike in družinske dediščine.

Lesena jedilna miza

Takšne mize najbolj priporočamo družinam z otroki, saj se hitro zgodi, da se miza kje nehote poškoduje.

Steklene mize

Steklene jedilne mize so najboljša odločitev za eleganten in lahkoten izgled jedilnega prostora. Ker je steklo prozorno, naredi lahkoten občutek vseh obstoječih barv v prostoru. Obstajajo tudi ojačane steklene jedilne mize, ki so imune na udarce in vročino ter lahko prenesejo visoke obremenitve teže, ne da bi se kaj razbilo.

Marmorne mize

Te priporočamo takrat, ko želimo narediti največji vtis predvsem na naše obiskovalce. Marmorne mize so predvidoma med dražjimi, ampak se v resnici lahko le redko katera druga miza primerja z njimi. Marmorne mize so brezčasne in ob primerni oskrbi zdržijo celo večnost. Morate se zavedati, da marmor zahteva primerno oskrbo, saj se lahko hitro nalomi ali poškoduje.

Jedilne mize, ki jih lahko premikamo

Če veliko potujete, lahko investirate v mobilno mizo. Takšna miza je zložljiva in običajno lahko sprejme do 6 ljudi. Na izbiro imate marmorne in lesene različice. Zložljivo mizo lahko za svoje goste pripravite v le nekaj minutah.

Deli prispevek

About Author

Primož Krenos

Sem grafični oblikovalec, ki je veselje našel v izdelavi spletnih strani, pisanju vsebin, kreiranju oglasov in učenju programskih jezikov. S pripravo spletnih vsebin se profesionalno ukvarjam že 10 let. Če misliš, da ti lahko kakor koli pomagam, me kontaktiraj prek kontaktnega obrazca.

Komentirajte prispevek