Novosti s področja smučarskih očal

0

Smučarska sezona se nezadržno približuje in v tem času vedno napoči trenutek, ko preverimo svojo smučarsko opremo in se odpravimo po nakupih v primeru, da nam še kaj manjka. Del smučarske opreme, na katerega mnogi včasih pomislijo šele tik pred blagajno, a je zelo pomemben, so smučarska očala.

Ta seveda niso zgolj za okras, saj močno pripomorejo k večjemu udobju med smuko in tudi k izboljšanju varnosti samega smučarja. Prav zato vsekakor ni vseeno, kakšna smučarska očala si naj nadeneš pred oči. Ta bodo tvoje oči in obraz varovala pred sončno svetlobo, vetrom, snegom, dežjem in drugimi zunanjimi dejavniki.

Kam po najboljša smučarska očala?

Ponudbe smučarske opreme je kar nekaj, tako na fizičnih lokacijah kot preko spleta. Vseeno pa predlagamo, da vso smučarsko opremo pred nakupom tudi skrbno pomeriš. Le tako bo ta zagotavljala kar največ udobja in varno smuko. Za nakup smučarskih očal pojdi na www.koala.si. Zakaj prav sem?

Smučarska očala Atomic Count 360° HD

Dejstvo je, da je na trgu sicer precej različnih smučarskih očal, ni pa rečeno, da bodo zate vsa enako primerna. Smučarska očala se namreč razlikujejo po obliki, steklih in različnih tehnologijah izdelave. Prav zato je še toliko bolj pomembno, da pred nakupom očala testiraš in morebiti po še čem povprašaš tudi prodajalca.

Kako se lotiti nakupa smučarskih očal?

V prvem koraku je najbolj pomembno, da se po nakup smučarskih očal odpraviš v specializirano trgovino s smučarsko opremo, kjer ti bo na voljo tudi izkušen svetovalec s tega področja. Z njim se bo najlažje posvetovati in na koncu tudi izbrati optimalna smučarska očala. Pa še en zelo pomemben nasvet! Smučarska očala vedno kupuj skupaj s smučarsko čelado.

Četudi to morda že imaš, jo prinesi s seboj, saj je prav ujemanje obeh kosov smučarske opreme zelo pomembno zate. Zgornji rob očal se mora namreč stikati s čelado in vmes ne sme biti luknje. Tudi stekla smučarskih očal so izdelana na različne načine in lahko nudijo boljšo zaščito pred soncem, dežjem, zato je dobro vedeti, v kakšnih pogojih najpogosteje smučaš.

Je to vse, kar moram vedeti?

No ja, niti ne. Seveda je zelo pomemben podatek tudi, ali morda nosiš očala z dioptrijo. Proizvajalci smučarskih očal so namreč razvili tudi takšna, ki se imenujejo OTG (Over The Glasses – čez očala) in jih lahko nosiš skupaj s svojimi očali. Pa še nekaj malega o izbiri prave velikosti smučarskih očal. Ta ne smejo biti ne premajhna in ne prevelika.

Smučarska očala Uvex Downhill 2000

Načeloma poznamo moška ali unisex smučarska očala, ženska, ki so nekoliko manjša, in pa tudi mladinska in otroška smučarska očala. Poleg tega, da se mora zgornji rob očal stikati z robom čelade, pa hkrati očala ne smejo pretrdo pritiskati na tvoj nos.

Super! Kaj pa ostala smučarska oprema?

Seveda so smučarska očala zgolj en kos pomembne smučarske opreme. Potem so tu še smučarska oblačila in dodatki, kot so rokavice, tople nogavice, pa seveda smuči, palice in smučarski čevlji. Vsekakor je najboljše, kar se ti lahko pripeti, da v isti trgovini zase najdeš vse. Prav zato bi te utegnila zanimati tudi ostala smučarska oprema na koala.si. Odklikaj nanjo in preveri celotno ponudbo!

Deli prispevek

About Author

Primož Krenos

Sem grafični oblikovalec, ki je veselje našel v izdelavi spletnih strani, pisanju vsebin, kreiranju oglasov in učenju programskih jezikov. S pripravo spletnih vsebin se profesionalno ukvarjam že 10 let. Če misliš, da ti lahko kakor koli pomagam, me kontaktiraj prek kontaktnega obrazca.