Vrste postelj in njihove značilnosti

0

Če bi vas vprašali, kateri kosi pohištva so za vas najbolj pomembni, bi med številnimi odgovori zagotovo omenili tudi postelje. Poleg vzmetnic postelje predstavljajo temelj kakovostnega spanca. Ravno zato morate poskrbeti, da vam ležišče nudi ustrezno podporo ter udobje.

V današnjem prispevku bomo posebno pozornost namenili vrstam postelj. V ospredje bomo postavili nastavljive, tako imenovane boxspring in masivne postelje. Zagotovo se sprašujete, zakaj ravno te vrste. Odgovor je sila preprost: ker so med kupci trenutno najbolj priljubljene.

Nastavljive postelje v kombinaciji z vzglavjem

Nastavljive postelje so sestavljene iz posteljnega okvirja, ležišča in nadvložka. Zelo pogosto so kombinirane z vzglavjem. Njihov nastavljiv mehanizem vam omogoča, da lahko privzdignete zgornji in spodnji del ležišča. Posteljno dno lahko umestite v leseni okvir s posebno elegantno prevleko.

Nastavljiva postelja

Ležišče nastavljive postelje je najpogosteje vzmetnica, njeno jedro pa je izdelano iz žepkastih vzmeti, ki so ovite v zelo tanko prevleko. Ta v veliki meri poskrbi za zmanjšan hrup in boljšo trdnost. Nastavljive postelje vam na splošno ponujajo optimalno podporo telesu.

Boxspring postelje – vsakodnevni luksuz

Boxspring postelje so asociacija na eleganten kos pohištva. Omogočajo vam vsakodnevni luksuz, ki vam daje popolno podporo in udobje. Lahko jih kupite v kombinaciji z vzglavjem. Tako bo postelja postala tudi mesto za branje in gledanje televizije.

Boxspring postelja

Boxspring postelje so prav tako sestavljene iz osnovnega okvirja in vzmetnice z žepkastim jedrom. Njihov spodnji del se lahko nadgradi na več različnih načinov, najpogosteje pa s sistemom vzmeti, ki dajejo postelji zelo visoko stopnjo udobnosti.

Masivne postelje – močna konstrukcija

Za masivne postelje je značilno, da temeljijo na trdno narejeni konstrukciji iz masivnega lesa. Številni proizvajalci vam ponujajo masivne postelje, ki jih prilagodijo po vaših željah. Tako lahko kar sami izberete njihovo velikost, obliko in barvo. Posebej za vas lahko izdelajo še posteljno dno iz masivnega lesa. Masivne postelje lahko obogatite še s predali.

Masivna postelja

Na trgu vam ponujajo številne sisteme izdelave masivnih postelj. Med njimi so najbolj priljubljene moderne lesene, ki so spodaj lahko odprte ali zaprte; klasične masivne postelje v kombinaciji s predali ali brez; ter otroške postelje in posteljice za dojenčke.

Deli prispevek

About Author

Primož Krenos

Sem grafični oblikovalec, ki je veselje našel v izdelavi spletnih strani, pisanju vsebin, kreiranju oglasov in učenju programskih jezikov. S pripravo spletnih vsebin se profesionalno ukvarjam že 10 let. Če misliš, da ti lahko kakor koli pomagam, me kontaktiraj prek kontaktnega obrazca.