Izdelava kovinskih konstrukcij

0

Kovinske polizdelke, kot so cevi, profili, plošče in trami, lahko spremenimo v najrazličnejše konstrukcije, ki so večinoma namenjene za komercialno ali industrijsko rabo, na področju malih konstrukcij pa tudi za nekomercialne, torej zasebne namene. Tako lahko izdelava kovinskih konstrukcij pomeni »gradnjo« skeleta proizvodne hale ali skladišča, ravno tako pa se lahko nanaša zgolj na izdelavo kovinskih ograj ali stopnic.

Preprosta in zahtevna izdelava kovinskih konstrukcij

Med preprostejše kovinske konstrukcije uvrščamo tako kovinske stopnice kot najrazličnejše varnostne ograje, prav tako pa izdelavo različnih regalov (tudi za skladiščne sisteme) in različnih nosilnih stebrov, torej konstrukcijo vseh tistih kovinskih konstrukcij, katerih načrtovanje, proizvodnja ter tudi montaža veljajo za lažje.

Med specialne in zahtevne pa štejemo izdelavo konstrukcij za ostrešja in sama ostrešja, konstrukcije stavb, pa tudi konstrukcijo strojev oziroma izdelavo strojev za najrazličnejše industrijske proizvodnje. Tu je nujno natančno strokovno projektiranje, ki je neprimerljivo bolj zahtevno, saj je potrebno upoštevati več kriterijev – na primer zapletene zahteve glede nosilnosti.

Izdelava kovinskih konstrukcij

Pri izdelavi kovinskih konstrukcij je zelo pomembno načrtovanje.

Izdelava kovinskih konstrukcij mora temeljiti na dobrem načrtovanju in uporabi najprimernejših materialov, ki so v skladu s tehnično specifikacijo, v postopku same izdelave pa sta nujna najbolj sodobna tehnologija ter dobro usposobljen kader. To ne zagotavlja zgolj najboljše kakovosti konstrukcije, temveč naročniku hkrati omogoča, da je izdelava kovinskih konstrukcij hitra in tako zadovolji njegove zahteve glede pravočasne izvedbe vseh del (vključno z montažo), prav tako pa je cenovno kar najbolj ugodna. Zgolj dobro načrtovan proizvodni proces lahko namreč zagotovi, da se materiali uporabljajo racionalno in da je odpada čim manj, zaradi optimiziranega časa izdelave pa se zmanjšajo tudi stroški samega dela v proizvodnji.

Kovinske konstrukcije Kovinc d.o.o.

Izdelava kovinskih konstrukcij je ena glavnih dejavnosti podjetja Kovinc iz Begunj na Gorenjskem, ki se lahko pohvali z delno avtomatizirano proizvodnjo, strokovno visoko usposobljenim kadrom ter velikimi proizvodnimi prostori, ki omogočajo izdelavo tudi največjih konstrukcij. Kovinske konstrukcije Kovinc d.o.o. imajo dolgoletno konstrukcijo in reference med nekaterimi najbolj zahtevnimi slovenskimi podjetji, prav tako pa velik del proizvodnje namenjajo tudi storitvam za tuje trge.

Kovinske konstrukcije - Kovinc d.o.o.

Kovinske konstrukcije izdelujejo v podjetju Kovinc d.o.o.

Med tiste kovinske konstrukcije, po katerih so najbolj prepoznavni, štejemo tako konstrukcije za elektrifikacijo našega železniškega omrežja kot za izdelavo konstrukcij za velika ostrešja (na primer bencinske črpalke), športne objekte (stadioni) in tudi mnoge visoke stavbe, kot so industrijski proizvodni objekti in skladišča.

Ker vam v podjetju Kovinc nudijo celovito storitev, torej vse od načrtovanja in svetovanja do izdelave ter tudi končne postavitve oziroma montaže, so zagotovo pravi naslov za vse, ki imajo potrebo po zahtevnih kovinskih konstrukcijah. Izdelava kovinskih konstrukcij v njihovi proizvodnji ni zgolj visoko kakovostna, temveč tudi izjemno konkurenčna.

Deli prispevek

About Author

Primož Krenos

Sem grafični oblikovalec, ki je veselje našel v izdelavi spletnih strani, pisanju vsebin, kreiranju oglasov in učenju programskih jezikov. S pripravo spletnih vsebin se profesionalno ukvarjam že 10 let. Če misliš, da ti lahko kakor koli pomagam, me kontaktiraj prek kontaktnega obrazca.

Komentirajte prispevek