Beljakovine v prahu: dobro je vedeti

0

Morda ste tudi sami že opazili, da se v zadnjem času na trgu pojavlja ogromna izbira proteinov oziroma beljakovin v prahu. Znano je, da so jih v preteklosti uporabljali predvsem bodybuilderji, ker so z njimi želeli povečati beljakovinski vnos in na ta način pospešiti rast mišic. Možnost izbire je bila omejena predvsem na sirotkine beljakovine, danes pa je izbira proteinov v prahu mnogo večja.

Beljakovine v prahu lahko izhajajo iz riža, soje, graha, žitaric, oreščkov, lahko pa so kombinacija vseh naštetih vrst. Če si tudi vi želite povečati vnos beljakovin s pomočjo beljakovin v prahu, poskrbite, da boste v telo vnašali le take, ki imajo oznako najvišje kakovosti. V nadaljevanju vam bomo podrobneje predstavili sirotkine beljakovine, ki so najdlje poznane, proces izdelave proteinskega praška ter naravni koncentrat sirotkinih beljakovin.

Sirotkine beljakovine – nekoč edina in cenovno ugodna izbira

Sirotkine beljakovine so, kot pove že samo ime, narejene iz sirotke. Ta predstavlja stranski produkt pri izdelavi sira iz kravjega mleka. Zelo dolgo časa so na trgu veljale za edino izbiro v povezavi z beljakovinami v prahu. Na srečo pa so bile cenovno ugodne in so si jih lahko privoščili prav vsi.

Sirotka

Sirotka je stranski proizvod, ki nastane pri predelavi mleka v sir.

Omenili smo, da so po njih posegali predvsem bodybuilderji, danes pa vemo, da jih v svoje jedilnike vključujejo tudi drugi športniki in osebe, ki želijo še dodatno povečati vnos pomembnih hranil.

Proces izdelave proteinskega praška

Ste se kdaj vprašali, kako sploh nastane protinski prašek? Verjetno ne, kljub temu da se zavedate, kako pomemben je za vaše telo, še posebej če se ukvarjate s športom.

Za pripravo kakovostnega proteinskega praška se uporablja samo sveže kravje mleko. Ta se mora v prvi fazi ohladiti na 4 °C in nato pripraviti za transport. Primerno ohlajeno kravje mleko svojo pot nadaljuje do linije za pridelavo mlečnih izdelkov.

Proces izdelave sirotkinih beljakovin

Pred uporabo se mleko toplotno obdela, da se znebimo vseh škodljivih bakterij za naš organizem. Med nastajanjem mlečnih izdelkov dobimo kot stranski produkt sirotko. Gre za zelo hranljivo tekočino, ki jo zberemo in s pomočjo filtracije tudi očistimo.

V nadaljevanju dobimo sirotkin koncentrat. Ta vsebuje visok delež beljakovin. Čisto sirotko osušimo, koncentratu sirotke pa dodajamo naravne okuse, kot sta na primer vanilija in kakav.

Naravni koncentrat sirotkinih beljakovin

Sirotkine beljakovine v prahuPredstavljamo vam še izdelek, ki velja za 100 % naravni koncentrat sirotkinih beljakovin. Imenuje se Golden TREE 100 % All-Natural Whey Protein. Izdelek ima pomembno vlogo pri oblikovanju in učvrstitvi telesa, prispeva k povečanju mišične mase ter posledično tudi k porabi kalorij in ohranjanju zdravih kosti.

Mnogi poznavalci kakovostnih izdelkov posegajo po njem tudi zato, ker v veliki meri pripomore k uravnavanju apetita, obenem pomaga še pri uravnavanju krvnega tlaka.

Izdelek je na voljo tudi v nekaterih spletnih trgovinah, kjer ga lahko kupite po ugodni ceni. Pazite le, da boste izbrali kakovostnega, torej preverite proizvajalca. Če ga boste naročili prek spletne strani popolnapostava.com, ste lahko prepričani, da boste kupili pravega.

Zavedati se morate, kako zelo pomembno je, da se zdravo prehranjujete. Poleg živil, ki jih vnašate v svoje telo, je včasih dobro, da posežete še po kakovostnih prehranskih dodatkih. Ti vam bodo namreč zagotovili še dodatno dozo zdravega hranila.

Deli prispevek

About Author

Primož Krenos

Sem grafični oblikovalec, ki je veselje našel v izdelavi spletnih strani, pisanju vsebin, kreiranju oglasov in učenju programskih jezikov. S pripravo spletnih vsebin se profesionalno ukvarjam že 10 let. Če misliš, da ti lahko kakor koli pomagam, me kontaktiraj prek kontaktnega obrazca.

Komentirajte prispevek