Glukomanan kot super vlaknina za hujšanje

0

Glukomanan ob energijsko omejeni prehrani učinkovito prispeva k zmanjšanju telesne teže. Velik učinek boste dosegli že s tem, če boste na dan zaužili 3 grame glukomanana – v treh odmerkih po 1 gram z dvema kozarcema vode. Najbolje ga je v telo vnesti pred obroki.

Glukomanan v veliki meri prispeva k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi. Ima visoko vsebnost prehranskih vlaknin – 65 %. Te učinkovito pomagajo pri vzdrževanju normalne prebavne funkcije, prav tako pa ugodno vplivajo na prebavni sistem. Tudi sicer so vlaknine izjemno pomemben del uravnotežene prehrane. Ker jih človeški prebavni trakt ne more prebaviti, to dobro vpliva na celotno prebavo.

Pridobivanje glukomanana

Glukomanan se pridobiva iz azijskega gomolja rastline konjac. V japonski kuhinji ga koristno uporabljajo že vrsto let. Najpogosteje se rabi za zgoščevanje ali kot želirno sredstvo. Vlaknine glukomanana zagotavljajo odlično absorpcijsko sposobnost. Tako molekule nase na prav poseben način vežejo tudi do 300-krat več vode od njihove lastne teže. V želodcu se zato razširi, posledično pa se ustvari neverjeten občutek sitosti.

Moka iz konjak glukomanana

Moka iz konjak glukomanana je izvrstna za uporabo v gospodinjstvih. Lahko se uporablja za pripravo najrazličnejših vrst pudingov, palačink, kruha in peciva. Deluje tako kot gostilo ter povezuje sestavine. Je brez okusa in vonja, kar je za mnoge uporabnike še dodatna prednost.

Glukomanan v prahu

Glukomanan v prahu NatureVibe je na voljo v specializirani trgovini NutriHolis.

Z moko iz konjak glukomanana lahko nadomestite del klasične žitne moke ter pripravljate jedi, ki bodo imele občutno manjšo kalorično vrednost. Pomembno dejstvo je tudi to, da je po evropski zakonodaji glukomanan edino živilo, ki ima znanstveno dokazane učinke pri hujšanju, potrjene s strani Evropske agencije za varnost hrane.

Konjak glukomanan v prahu iz ekološke pridelave

Konjak glukomanan torej prispeva k zmanjšanju telesne teže ob energijsko omejeni prehrani ter vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi. Ne vsebuje glutena, je 100 % naravna moka, ki nima vonja niti okusa.

Če boste konjak glukomanan moko uporabljali za zgostitev jedi, izdelek zmešajte s soljo ali sladkorjem. Nato dodajte še malo hladne vode in vse skupaj dobro premešajte. Moke ne smete dajati direktno v jed, ker bo na ta način nastala le velika kepa in bo jed neuporabna.

Pri hujšanju konjak glukomanan moko – 1 čajno žličko – zmešajte v kozarec hladne vode in takoj po vsutju dobro premešajte. Napitek popijte še isti hip oziroma ko v vodi ne boste več videli kepic. Pazite, da boste napitek res popili, še preden se moka prične zgoščevati.

Glukomanan Slim Fit moka NatureVibe

Glukomanan Slim Fit moka pripomore k zmanjšanju telesne teže.

Za boljši okus v vodo oziroma napitek lahko dodate še žličko medu ali naravnega sladila. Paziti morate le, da boste to dodali pred dodajanjem konjak moke. Na dan lahko zaužijete 1 čajno žličko; najbolje pred obrokom.

Nakup konjak glukomanan moke

Morda ste nekateri med vami za glukomanan in njegovo uporabo oziroma odlične učinke na telo slišali prvič in ste nad izdelkom več kot navdušeni. Če ga boste želeli naročiti kar prek spleta, vam priporočamo specializirano spletno trgovino NutriHolis.

Sicer pa trgovino NutriHolis lahko obiščete tudi v živo. Nahaja se na Zaloški cesti 167 v Ljubljani. V njenih prostorih vas bo pričakalo ustrežljivo in prijazno osebje, ki vam bo z veseljem svetovalo tako glede glukomanana kot tudi glede mnogih drugih, zdravju prijaznih prehranskih dodatkov.

Deli prispevek

About Author

Primož Krenos

Sem grafični oblikovalec, ki je veselje našel v izdelavi spletnih strani, pisanju vsebin, kreiranju oglasov in učenju programskih jezikov. S pripravo spletnih vsebin se profesionalno ukvarjam že 10 let. Če misliš, da ti lahko kakor koli pomagam, me kontaktiraj prek kontaktnega obrazca.