Kako uspeti v affiliate marketingu?

0

Dandanes se s pomočjo svetovnega spleta iz dneva v dan pojavljajo različne možnosti za zaslužek. Ena od njih je tudi affiliate marketing, o katerem bo govora v tokratnem članku. Affiliate marketing je izjemen način za spletne trgovce ali ponudnike storitev, da za znosen odstotek provizije prejmejo praktično brezplačno promocijo.

Ob tem pa omogočijo lastnikom spletnih strani, ki se tega lotijo, tudi zaslužek. Ta je seveda povsem odvisen od tega, kako obiskana je njihova spletna stran in ali generirajo kvalitetne obiskovalce. V primeru, da je tematika spletne strani sorodna produktu, ki ga oglašujejo, so možnosti zaslužka večje.

Imate spletno stran in bi radi zaslužili z affiliate programom?

Če želite uspeti v affiliate marketingu kot posrednik kupcev, potem potrebujete zanimivo in dobro obiskano spletno stran. Najbolje je, če ja ta stran nišno usmerjena in pokriva določen segment ljudi, ki so potencialni kupci izdelkov v trgovini, kamor jih pošiljate. Niša je v tem primeru lahko določena podkategorija.

Torej, če je vaša spletna stran namenjena informacijam o kuhinjskih izdelkih, potem je najbolje, da uporabite affiliate program, ki nudi izdelke iz te branže. Amazon je denimo močan v vseh kategorijah in ima zelo dober partnerski oziroma affiliate program. Vsekakor tudi ponudbo iz vaše niše kuhinjskih izdelkov. V oglasnih pasicah se bodo pojavljali oglasi, ki jih boste sami ročno izbrali in se vam bodo zdeli najboljša izbira za obiskovalce vaše spletne strani.

Imate trgovino in bi želeli več kupcev?

Če ste lastnik spletne trgovine, v katero želite pritegniti več kupcev praktično brezplačno, potem potrebujete takšen affiliate program. Tega bodo lahko uporabili lastniki spletnih strani, ki vam bodo v zameno za dogovorjeno provizijo od prodanega izdelka pošiljali nove kupce.

Kar je najlepše pri vsem skupaj, pa je, da za oglaševanje na njihovih straneh ne boste plačali nič, dokler ne bo prišlo do prodaje. Ko pa boste plačali, vam bo še vedno ostal dobiček. Paziti morate le, da vam po izplačani proviziji še vedno ostane dovolj marže na prodani izdelek.

Kako deluje affiliate marketing?

Ko kupec na neki spletni strani zagleda oglas izdelka, ki mu je všeč, klikne nanj in se znajde v spletni trgovini. Pri tem se na njegov računalnik namesti piškotek, ki beleži, od kod je kupec prišel. Spletna stran, ki je imela objavljen oglas te trgovine, ima pri trgovcu odprt affiliate račun s posebno kodo, s katero trgovec identificira kupca.

V primeru sklenjenega posla, se pravi, da pride do prodaje izdelka, se uporabniku računa affiliate programa zabeleži provizija. Provizije se navadno izplačajo po vnaprej dogovorjenih pogojih. Navadno enkrat mesečno, ko je dosežen določen znesek. Višina provizije je lahko sila različna. Od nekaj % pa vse do 30 % ali celo več.

Deli prispevek

About Author

Primož Krenos

Sem grafični oblikovalec, ki je veselje našel v izdelavi spletnih strani, pisanju vsebin, kreiranju oglasov in učenju programskih jezikov. S pripravo spletnih vsebin se profesionalno ukvarjam že 10 let. Če misliš, da ti lahko kakor koli pomagam, me kontaktiraj prek kontaktnega obrazca.