Kovinc: obdelava kovin od leta 1979

0

Kako pomembna so podjetja, ki se ukvarjajo z obdelavo kovin, pričajo številne industrijske panoge, ki so od tega odvisne. Ker trg postaja čedalje bolj zahteven in večji, pa je pomembno, da se naročila izvedejo hitro in hkrati kvalitetno.

V Sloveniji je eno tistih podjetij, katerim lahko rečemo paradni konj panoge, vsekakor podjetje Kovinc d.o.o. To se z obdelavo kovin ukvarja namreč že od davnega leta 1979. Da neko podjetje tako dolgo preživi na tem zahtevnem trgu, je vsekakor pokazatelj, za kako kakovostno in urejeno podjetje gre. A za obstoj na trgu je potrebno marsikaj.

Pogled v pravo smer

Podjetje mora vedno stremeti k napredku in kakovosti storitve, ki jo opravlja. V podjetju Kovinc se tega zelo dobro zavedajo, zato že vse od svojega nastanka vlagajo v modernizacijo strojne opreme, širitev poslovanja in ustrezno kadrovanje. Prav ustrezno izobražen in certificiran kader je ključnega pomena za konstantno rast podjetja.

Sodobna obdelava kovin

Obdelava kovin na sodobnih strojih omogoča visoko učinkovitost.

Pogled mora biti vedno usmerjen naprej. Potrebno je spremljati trg, na katerem si prisoten, in tega tudi širiti, če je le mogoče. Prav zato je prisotnost na tujih trgih znak, da se v podjetju posel opravlja pravilno. Svojim partnerjem je potrebno dati jasno sliko o sebi, o tem, kaj lahko od tebe pričakujejo. V podjetju Kovinc pa to počnejo na najboljši možen način.

Širok nabor storitev

Pri obdelavi kovin se lahko podjetje seveda specializira zgolj za eno od storitev, ki pomeni korak do določenega izdelka. A podjetje, ki stavi na konkurenčnost in prepoznavnost, opravi vse od začetka do konca. Tako v podjetju Kovinc opravljajo:

 • laserski razrez pločevine,
 • laserski razrez cevi,
 • ročno varjenje,
 • robotsko varjenje,
 • CNC krivljenje cevi,
 • krivljenje profilov,
 • razrez in krivljenje pločevine,
 • prebijanje pločevine,
 • površinsko obdelavo,
 • konstruiranje in
 • montažo.

Tehnologija v korak s časom

Pri obdelavi kovin je velikega pomena, da izdelki dosegajo zahtevane standarde, tako doma kot v tujini. V podjetju Kovinc s svojimi izdelki celo presegajo določene standarde, ti pa dosegajo trajnost 20 let in več. Do kakovostnih rezultatov se pride na dva načina, in sicer z ustrezno strojno opremo in izobraženim kadrom.

Prav zato je potreben neprenehen razvoj, nadgradnja strojne opreme in postopkov, kot tudi redno izpopolnjevanje zaposlenega kadra. Številni zaposleni v podjetju Kovinc imajo pridobljene certifikate, ki pričajo o njihovi usposobljenosti za delo, ki ga opravljajo.

40-letna tradicija obdelave kovin

Ko se neko podjetje lahko pohvali s 40 leti na trgu, to pomeni, da gre zagotovo za uspešno podjetje. Za podjetje, ki se je znalo odzvati na vse zahtevne trenutke, na povpraševanje trga, modernizacijo in potrebo po širitvi. Tako so v podjetju Kovinc leta 1990 zgradili novo halo in kupili novo opremo, proizvodnjo pa usmerili v strojno preoblikovanje kovin.

Sledila so leta trdega dela, širitve in zaposlovanja novega strokovnega kadra, ki je vso to širitev tudi nadgradilo. Danes se lahko podjetje pohvali s skupno 5.000 m2 proizvodnih in skladiščnih površin ter 2.000 m2 pokritih in 4.000 m2 nepokritih manipulativnih površin.

V vseh letih obstoja in širitve pa so v podjetju dali tudi velik poudarek na varovanje okolja. Prav modernizacija strojne opreme in nenehna nadgradnja tehnologije imata za posledico manjše negativne vplive na okolje, v katerem podjetje deluje.

Tradicija, kvaliteta in skrb za okolje!

Deli prispevek

About Author

Primož Krenos

Sem grafični oblikovalec, ki je veselje našel v izdelavi spletnih strani, pisanju vsebin, kreiranju oglasov in učenju programskih jezikov. S pripravo spletnih vsebin se profesionalno ukvarjam že 10 let. Če misliš, da ti lahko kakor koli pomagam, me kontaktiraj prek kontaktnega obrazca.