Kraji za vašo poroko

0

Poroka naj bi bila za ženina in nevesto najlepši dan življenja, zato se je zanjo potrebno tudi temeljito pripraviti. Ne glede na to, kako dolgo traja zaroka, ali zgolj nekaj mesecev ali celo leto, pa je treba pričeti kmalu po njej razmišljati o najbolj pomembnem elementu, ki bo bistveno vplival na posebni dogodek: na to, kje naj bi bil izbrani kraj za poroko.

Zaročenca se morata glede poročne lokacije najprej dogovoriti med sabo, ter jo prilagoditi vrsti poroke, ki jo želita. Bo ta izjemno svečana ali bolj preprosta? Klasična oziroma tradicionalna ali morda sodobna? So jima všeč velike poroke, ki zahtevajo velike zmogljivosti lokacije in velik kraj za poroko, ali si bolj želita obreda in zabave v manjši družbi? Bo glavni del poroke potekal v cerkvi? Naj bi bilo celotno dogajanje omejeno na en kraj ali bo obred na enem kraju, zabava pa na drugem, ki je morda celo več kilometrov oddaljen?

Kraj za poroko

Že veste, kje se boste preživeli svoj poročni dan?

Kar nekaj je vprašanj, pri katerih se velja uskladiti, poleg tega pa se morajo primerni kraji za poroko vedno določiti tudi upoštevajoč letni čas, v katerem bo potekala poroka. Že res, da se večina ljudi poroči pozno spomladi ali poleti, ko naj bi bilo lepo vreme, a tudi takrat je potreben rezervni načrt za primer ploh. Sicer pa nikjer ne piše, da se ne morete poročiti tudi pozimi – in to je lahko za marsikoga še posebej zanimivo.

Najlepše lokacije za poroko

Med slovenskimi kraji za poroko so dolga leta prednjačili gradovi in dvorci. Takšna izbira je povsem razumljiva, saj je poročni dan za neveste tisti, ko se spremenijo v princese ter si želijo tudi temu primeren kraj za poroko. Slovenija je z gradovi bogata, torej je izbire dovolj, ne glede na to, v kateri regiji se želimo poročiti. Nekateri gradovi in dvorci ponujajo celovite storitve, torej lahko pri njih opravite obred pred matičarjem in imate nato tudi zabavo v dvorani ali na vrtu oziroma grajskem dvorišču, drugi pa ponujajo tudi zgolj delne storitve – tako se lahko pri njih poročite, zabavo pa imate tudi drugje.

Grad Otočec

Se nagibate k tradicionalni poroki na gradu?

Vse bolj priljubljeni kraji za poroko pa so tisti, ki so v neokrnjeni naravi. Tako si marsikdo izbere kraj za poroko ob reki, ob jezeru, ob morju, v prijetnem gaju v bližini gozda, zadnje čase pa so na voljo tudi poroke v skednjih in pod kozolci. Sliši se povsem preprosto, vendar je lahko tudi poroka v takšnem ruralnem objektu izredno veličastna, saj z bogato dekoracijo poskrbijo, da ni dogodek nič manj pravljičen kot na dvorcu.

Kako se torej odločiti?

Ko se zaročenca dogovorita glede tega, kakšno poroko si želita, morata med možnimi kraji za poroko nadalje izbirati glede na svoja finančna sredstva oziroma upoštevajoč finance tistega, ki bo poroko plačal, če bodo za to poskrbeli njuni starši in priče. Upoštevati morata tudi logistične omejitve – zlasti starejšim gostom je lahko vožnja v oddaljen kraj za poroko veliko breme, zato bo morda treba najeti avtobusni prevoz, prav tako pa poskrbeti tudi za prenočišča. Poročna lokacija mora biti tako marsikdaj kompromis – a verjemite, da boste nazadnje nanj pozabili in svoj poročni dan kljub temu doživeli v vsej njegovi lepoti.

Deli prispevek

About Author

Primož Krenos

Sem grafični oblikovalec, ki je veselje našel v izdelavi spletnih strani, pisanju vsebin, kreiranju oglasov in učenju programskih jezikov. S pripravo spletnih vsebin se profesionalno ukvarjam že 10 let. Če misliš, da ti lahko kakor koli pomagam, me kontaktiraj prek kontaktnega obrazca.

Komentirajte prispevek